Stresszmentes költözködést!

A költözés manapság nagyon sok embert érint, hiszen a világ változásával megváltoztak a körülmények is, és egy ember élete során többször is költözik: pl. házasságkötés után, családbővülés esetén, válás következtében, vagy munkahely, iskola miatt.

A költözés ténye önmagában megviselheti az embert, mert változást jelent az életében, de ha nem készülünk fel rá kellőképpen, akkor rengeteg kellemetlenség is érhet minket.

Éppen ezért érdemes időt hagyni magunknak, hogy mindent átgondoljunk, mi mindenre lehet szükségünk, és feltétlenül maradjon idő a pakolásra is. Az ember hajlamos összegyűjteni a tárgyakat, melyekre valószínűleg soha többet nem lesz szüksége, a költözés egy remek alkalom ezek átválogatására is.

 

költözködés

költözködés

A legfontosabb, hogy szerezzünk be dobozokat, ha lehet banános dobozokat is, újságpapírt, zacskókat, rongyokat a csomagoláshoz, pakoláshoz. Ezenkívül még szükségünk lehet sniccerre, ragasztószalagra, zsinórra, folpackra, takarófóliára vagy hevederre, görgőkre.

A dobozolásnál ügyeljünk arra, hogy a kartondobozok nem feltétlenül teherbíróak is egyben, ezért célszerű inkább kisebb dobozokba pakolni, és az aljukat is feltétlenül ragasszuk le!

 

Figyeljünk arra is, hogy ne legyen nagyon nehéz a doboz, hiszen utána meg is kell azt emelnie valakinek!

 

A költözés után söpörjük össze a lakást és a lépcsőházat, szükség esetén a járdát is, a

mellékhelyiségben hagyjunk szappant és WC-papírt, írjuk össze a költözés közben észrevett hibákat az új beköltözőnek, ezzel is könnyítsük meg az ő helyzetét!

 

A költözés kiváló alkalom arra, hogy valóban változzunk, változtassunk életszemléletünkön, életmódunkon és megújuljunk, használjuk ezt ki!

kapcsolódó cikkek
Legyőzhető a néni, aki már jelzés előtt áthúzza rajtunk a vászonutánfutót

közlekedési dugó Minden kétséget kizáróan közlekedés közben éri napközben a legtöbb stressz az embert. Ilyenkor ugyanis nemcsak a múló idő ólomterhe nehezedik a vállunkra, hanem kénytelenek vagyunk magunk körül elviselni számtalan idegen embert és alkalmazkodni hozzájuk, ami nagyon emberpróbáló feladat.

Tovább
A stressz is okozhatja a menstruáció késését

Menstruáció A nőknél normál esetben havonta jelentkező menstruációt sok minden tudja befolyásolni. Több hormon együttes működésére van szükség ahhoz, hogy a menstruáció rendben és időben megjöjjön. Mivel az agyalapi mirigy termeli azokat a hormonokat, amelyek a petefészekre hatnak, így bizonyított, hogy a stressz, vagy egyéb érzelmi hatás befolyással lehet a ciklusra.

Tovább a teljes cikkre
A pecsételő vérzés összefügghet a stresszel

Menstruáció A két menstruáció között, a ciklus közepén jelentkező áttöréses vagy pecsételő vérzést nevezik közti vérzésnek. A jelenség mindig valamilyen szervezeten belül zajló rendellenességre hívja fel a figyelmet.

Tovább a teljes cikkre
Kedvencünk elvesztése

elvesztett kedvenc Egy családban a házi kedvenc elvesztését nagyon nehéz elfogadni. Sokunkat olyan erős kötelék fűz kisállatunkhoz, hogy ilyenkor megtapasztaljuk a mély, és intenzív szomorúság érzését.

Tovább

további cikkek