Nyugtató, stresszoldó masszázs

A napi stressz és érzelmi konfliktusok krónikus izomfeszültséget eredményeznek, ami idővel a lelki egészség megromlásával is jár.
Masszázs

Masszázs

Az izomfeszültség gátolja a test szabad mozgását, így stressz csomók alakulnak ki főleg a nyaki-válli szakaszon. A relax masszázs segít visszanyerni fizikai és testi- lelki egyensúlyunkat. Enyhíti a stressz hatásait, fokozza az izmok teljesítő képességét, jobb alvást biztosít, javítja a bőr állapotát, enyhíti a krónikus fájdalmakat.

A masszírozás idegrendszerre gyakorolt nyugtató, stresszoldó hatását mindenekelőtt a kéz melege, a kifejtett nyomás és az érintés ingere váltja ki. A bőr gyógyító energiákat közvetít, a felületén található idegvégződések érzékelik a bőrt érő ingereket, melyeket az idegpályákon keresztül a központi idegrendszerbe juttatnak. Az agy feldolgozza a kapott ingereket, majd a továbbküldi a különböző testrészekhez, szervekhez.

A masszázs során alkalmazott fogások a kezelés célja szerint serkentik vagy nyugtatják az idegrendszert. Pihenteti és regenerálja a szervezetet, simogatja a lelket, a biztonság és gondoskodás érzését nyújtja. Nyugtató, stresszoldó hatása mellett a masszázs a betegségek, panaszok kialakulásának is elejét veszi.

Az idegrendszer nyugalmi állapotba kerül, a mély légzés elősegíti a belső feszültségek oldódását és a negatív gondolatok elűzését.

kapcsolódó cikkek
Le lehet festeni a démonainkat

Jobbféltekés rajzolás Az olyan szabadidős kreatív tevékenységek, mint a mozgás. a zene vagy képzőművészet hatékony segítség lehet a stressz kezelésében is.

Tovább
Hogyan hat a jóga?

jóga Az egyik leghatékonyabb stresszoldó módszer a jóga, melynek számos jótékony hatása van.

Tovább a teljes cikkre
Mi a kineziológia?

kineziológia Két görög szó összetételéből alakult ki: kinézis = mozgás és logosz = tudomány. Tehát a test izmainak és a mozgásnak, az izmoknak az elme általi vezérlésének a tanulmányozását jelenti.

Tovább a teljes cikkre
A sportpszichológus segít, hogy fejben dőljön el

sportpszichológus Tény, hogy a sport segíti a mindennapi stressz elviselését, azonban a profi sportolók esetében akkora a tét már egy megmérettetésen, hogy pont ilyenkor vannak a legnagyobb stressznek kitéve. Ezért borzasztóan fontos a számukra, hogy megtanulják kezelni ezeket a szituációkat.

Tovább

további cikkek