A pecsételő vérzés összefügghet a stresszel

A két menstruáció között, a ciklus közepén jelentkező áttöréses vagy pecsételő vérzést nevezik közti vérzésnek. A jelenség mindig valamilyen szervezeten belül zajló rendellenességre hívja fel a figyelmet.
Menstruáció

Menstruáció

A megszámlálhatatlan testi ok mellett a közti vérzést gyakran okozza fokozott lelki megterhelés. A stresszes életmód könnyen felboríthatja a hormonháztartást. Ha szervezeted intenzív stresszhatásoknak van kitéve - legyenek azok munkahelyi problémák vagy magánéleti gondok -, tested közti vérzéssel reagálhat. Erre nagyobb az esély, ha nem szedsz tablettát. Ha nagyon ritkán jelentkezik a tünet, nincs ok az aggodalomra. Amennyiben fogamzásgátlót szedsz, és mellette jelentkezik a közti vérzés, akkor lehetséges, hogy magasabb ösztrogéntartalommal rendelkező gyógyszert kellene szedned. Sokszor azonban előfordulhat középidős vérzés is a tüszőrepedés jeleként, mely a fogantatás optimális idejére utalhat.

A helyzet javítására érdemes kipróbálnod néhány stresszoldó, relaxációs technikát. Válaszd a jógát, illetve bármilyen más sportot, ami segít levezetni a testedben felgyülemlett feszültséget. Fontos megemlíteni, hogy a közti vérzés lehet ciszta, polip, vagy a nyálkahártya gyulladása miatt is, ezért ha gyakran előfordul, akkor mindenképpen ki kell vizsgáltatni az okát.

kapcsolódó cikkek
A stressz is okozhatja a menstruáció késését

Menstruáció A nőknél normál esetben havonta jelentkező menstruációt sok minden tudja befolyásolni. Több hormon együttes működésére van szükség ahhoz, hogy a menstruáció rendben és időben megjöjjön. Mivel az agyalapi mirigy termeli azokat a hormonokat, amelyek a petefészekre hatnak, így bizonyított, hogy a stressz, vagy egyéb érzelmi hatás befolyással lehet a ciklusra.

Tovább a teljes cikkre
Stresszmentes költözködést!

költözködés A költözés manapság nagyon sok embert érint, hiszen a világ változásával megváltoztak a körülmények is, és egy ember élete során többször is költözik: pl. házasságkötés után, családbővülés esetén, válás következtében, vagy munkahely, iskola miatt.

Tovább
Legyőzhető a néni, aki már jelzés előtt áthúzza rajtunk a vászonutánfutót

közlekedési dugó Minden kétséget kizáróan közlekedés közben éri napközben a legtöbb stressz az embert. Ilyenkor ugyanis nemcsak a múló idő ólomterhe nehezedik a vállunkra, hanem kénytelenek vagyunk magunk körül elviselni számtalan idegen embert és alkalmazkodni hozzájuk, ami nagyon emberpróbáló feladat.

Tovább
Kedvencünk elvesztése

elvesztett kedvenc Egy családban a házi kedvenc elvesztését nagyon nehéz elfogadni. Sokunkat olyan erős kötelék fűz kisállatunkhoz, hogy ilyenkor megtapasztaljuk a mély, és intenzív szomorúság érzését.

Tovább

további cikkek