Betegségek és tünetek

Kiemelt cikkek

Transzcendentális Meditációval a stresszmentes életért

A Transzcendentális Meditáció (TM) a modern tudományok által kutatott és igazolt, egyszerű, természetes, stresszoldó mentális technika, melynek gyakorlása során nem koncentrálunk és semmilyen erőfeszítést nem teszünk. Transzcendentális meditáció Tovább

A szerelmes kamasz – mit kezdjünk vele?

Előző cikkünkben már írtunk a kamaszkorban bekövetkező változásokról, és azok kezeléséről, de mi van akkor, ha szerelmes lesz a gyermekünk?

Fülzúgás: a stressz okozza?

A fülzúgásnak rengeteg testi oka lehet, de az esetek nagy százalékában lelki trauma, állandó feszültség vagy stresszhelyzet okozza.

Az alváshiány következményei

A jelenlegi felpörgött világban az emberek jó részének nem marad ideje elegendő mennyiségű alvásra. Egy felnőtt embernek napi 7-8 óra alvásra van szüksége, és ha huzamosabb ideig ennél kevesebbet alszik, akkor annak súlyos következményei lehetnek.
Legfrissebb cikkek

Transzcendentális Meditációval a stresszmentes életért

Transzcendentális meditáció A Transzcendentális Meditáció (TM) a modern tudományok által kutatott és igazolt, egyszerű, természetes, stresszoldó mentális technika, melynek gyakorlása során nem koncentrálunk és semmilyen erőfeszítést nem teszünk.

Új kedvenc a háznál

új kedvenc Egy új háziállat befogadása nem egyszerű feladat, sok problémát előzhetünk meg, ha odafigyelünk és tudatosan próbáljuk hozzászoktatni az új otthonához.

Kedvencünk elvesztése

elvesztett kedvenc Egy családban a házi kedvenc elvesztését nagyon nehéz elfogadni. Sokunkat olyan erős kötelék fűz kisállatunkhoz, hogy ilyenkor megtapasztaljuk a mély, és intenzív szomorúság érzését.

Gyógyító ereje is van a zenének

meditációs zene Valószínűleg már mindenki került olyan helyzetbe, hogy a rádióban épp hallgatott számra teljesen felbolydult és megőrült, és a kapaszkodón, a volánon vagy a serpenyőn dobolva és a refrént dúdolva engedte ki magából a gőzt.

A sportpszichológus segít, hogy fejben dőljön el

sportpszichológus Tény, hogy a sport segíti a mindennapi stressz elviselését, azonban a profi sportolók esetében akkora a tét már egy megmérettetésen, hogy pont ilyenkor vannak a legnagyobb stressznek kitéve. Ezért borzasztóan fontos a számukra, hogy megtanulják kezelni ezeket a szituációkat.

A számítógépen is szükséges havonta a nagytakarítás

desktop káosz Mennyire idegesítő keresni azt a docx-et vagy pdf-et keresni, ami a holnapi előadásra mindenképpen kell, de már se a nevére, se a lementés helyére nem emlékezel…

Jóga – a gondolatok tudatos irányítása

jóga A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Dr. Baktay Ervin szerint utóbbi olyannyira dominálja a jógát, hogy az „nem egyéb, mint a gondolkodás tudatos irányítása.”

Az vagy, amit megiszol

Zöldséglé A világ legjobb itala kétségkívül a víz. Nem lehet sokáig meglenni nélküle, és szinte minden anyagcsere-folyamathoz szükséges.

A szerelmes kamasz – mit kezdjünk vele?

kamasz szerelem Előző cikkünkben már írtunk a kamaszkorban bekövetkező változásokról, és azok kezeléséről, de mi van akkor, ha szerelmes lesz a gyermekünk?

A kamasz gyermek

Kamaszkor Az ember életében az egyik legkritikusabb időszak a kamaszkor, amikor is rengeteg a változáson megy át mind testileg, mind lelkileg. Ebben az időszakban jönnek az első nagy szerelmek is, na de hogyan kezeljük ezt szülőként?